Brian Eno fitoi “Luanin e Artë” për arritje të përjetshme në fushën e muzikës

Brian Eno, një muzikant, producent dhe artist vizual i njohur britanik, i cili ka punuar me Talking Heads, You-Too dhe David Bowie në të kaluarën, është fituesi i radhës i Luanit të Artë për arritje të jetës në fushën e muzikës. u njoftuan organizatorët e Festivalit të njohur të Filmit në Venecia.

“Departamenti i Muzikës i Bienales së Venecias ka vendosur të shpërblejë Hinon për eksplorimin e cilësisë dhe bukurisë së tingullit dixhital, për zgjerimin e tij, si dhe për konceptin e hapësirës akustike si instrument kompozimi”, thuhet në deklaratë.

Брајан Ено (74) ја стекна славата уште во 70-тите, прво како основач на поп-бендот „Рокси“, а познат е и по својот придонес во амбиенталната, поп-рок, и електронска музика.

Наградата ќе му биде доделена на свеченоста во склоп на „Биенале музика“ којашто ќе се одржи на 22 октомври 2023 година во Венеција.

Извор:  0
Објавена на 09.03.2023 22:46:11