Адетокунбо го фаворизира Грифин за нов тренер на Милвоки

Управата на Милвоки бакс избра тројца конечни кандидати за главен тренер: Ник Нурс, Кени Аткинсон и Адријан Грифин.

Од петте тимови кои моментално се отворени за позицијата главен тренер, Милвоки е најблиску до решавање на ова прашање.

- Во моментов се води дијалог со Јанис Адетокунбо. Голем дел од одлуката се очекува да зависи од неговото мислење. А Јанис, колку што знам, е заинтересиран од можноста да работи со Адријан Грифин, пишува инсајдерот Марк Стајн.

Грифин работи како помошен тренер од сезоната 2008/09. Првите две сезони ги помина во Милвоки. Последните пет години - во Торонто, каде што стана шампион во НБА (2019).

Извор:  MIA
Објавена на 25.05.2023 12:34:27