Rreth 10 për qind e popullsisë së Seychelles janë të varur nga heroina

Rreth 10 për qind e popullsisë së kombit ishull tropikal të Seychelles janë të varur nga heroina. Qeveria paralajmëron se kjo tashmë është një epidemi.

Një raport i BBC-së thekson se edhe mbyllja e të varurve nga heroina nuk i mbron ata nga droga, e cila është e bollshme dhe mjaft e disponueshme. Dhe numri i të varurve është aq i madh sa që autoritetet tashmë duhet të importojnë punëtorë të huaj për punën që popullsia përreth nuk mund ta bëjë në masë të madhe.

Sipas të dhënave të fundit, ky shtet ishull ka rreth 100.400 banorë.

Dhe presidenti i Republikës së Seychelles, Wavell Ramkalavan, pranon se situata e drogës është shumë e keqe.

- Kur bëhet fjalë për konsumin e heroinës për frymë, Seychelles aktualisht është në vendin e parë në botë. Nuk është një statistikë që më kënaq mua personalisht, tha Ramkalavan.

Heroina në Seychelles vjen kryesisht nga Irani, në varkat që lundrojnë nëpër hapësirën e madhe të detit në Oqeanin Indian. Me më shumë se një milion kilometra katrorë ujëra territoriale që rrethojnë Seychelles, kontrabandistët kanë qasje të lehtë në vendin ishull.

Извор:  0
Објавена на 07.03.2023 09:57:38