Џина Лолобриџида на 95 години се кандидира за италијанскиот Сенат

Италијанската актерка Џина Лолобриџида, која е среде десеттото десетлетие од својот живот, објави дека ќе се кандидира за италијанскиот Сенат на парламентарните избори на 25 септември.– Уморна сум да слушам како политичарите се расправаат меѓу себе без да се занимаваат со работа, рече филмската дива во интервју објавено во весникот „Кориере дела сера“.

– Италија е во лоша состојба. Сакам да направам нешто добро и позитивно, додаде таа.

Инаку, 95-годишната актерка има намера да се појави на кандидатската листа, на којашто е и Комунистичката партија. Меѓу другото, таа рече дека пред да ја донесе својата одлука, разговарала и со својот адвокат.

Извор:  МИА
Објавена на 16.08.2022 09:40:50