Këshilla e ekspertëve: Mos pini kafe me ushqim



Moskë, 13 maj 2022 (MIA) - Një filxhan kafe me mëngjes në mëngjes nuk është zgjidhja më e mirë për sigurimin e të gjitha substancave të nevojshme për trupin, sipas nutricionistes ruse Natalia Nefedova.

- Kafeja përmban kelate që grumbullojnë metale dhe ndërhyjnë në përthithjen e duhur të tyre. Nëse vazhdimisht e mbushni ushqimin me kafe, do të merrni më pak zink, hekur dhe magnez, paralajmëron Nefedova. Përveç kësaj, kafeina largon kalciumin nga trupi - një nga elementët më të rëndësishëm.

Ajo rekomandon pirjen e kafesë gjysmë ore para ose pas vaktit për të pasur kohë për të thithur lëndët ushqyese nga ushqimi. Sipas saj, mjafton një filxhan kafe për të humbur 12 miligramë kalcium. Për të shmangur këtë, pijes mund t'i shtohet qumësht, këshillon dietologia.

- Qumështi është i pasur me kalcium - është e përshtatshme të përdorni qumësht bimor, por duhet të preferoni pije pa sheqer dhe të pasuruar me vitamina si kalcium dhe hekur... Shtimi i qumështit në kafe e bën atë një meze të lehtë, thotë Nefedova.

Ajo thotë se 500 mililitra kapuçino përmbajnë 206 kilokalori – që është një mëngjes mjaft ushqyes. Dietologia rekomandon gjithashtu shmangien e pijeve me sheqer. Ata e bëjnë kafenë me shumë kalori, gjë që çon në shtim në peshë. si /

Извор:  0
Објавена на 16.05.2022 09:12:18