Truke të vogla të kuzhinës turke për gustatorët



Stamboll, 10 maj 2022 (MIA) - Nëse menyja ditore bëhet shumë e thjeshtë dhe monotone, do të ishte mirë të shtoni diçka të re në tryezë. Zgjidhja mund të jenë truket e vogla të kuzhinës turke… Edhe pse në vendin tonë është më e vështirë të gjesh disa ushqime, erëza dhe përbërës, ja disa këshilla të dobishme.

Arra në sallatë

Ideja këtu është të shtoni pak arra të copëtuara në sallatën me domate dhe qepë. Kjo do të thotë një vakt ushqyes, i cili do të na bëjë të ndihemi të ngopur, sepse arrat kanë edhe shumë lëndë ushqyese që nuk mund të gjenden në ushqime të tjera.

Salca dhe përhapje

Duhet të keni gjithmonë të paktën disa salca të ndryshme në tryezë. Kosi me erëza të ndryshme, mustardë, majonezë, limon, salcë kosi e thjeshtë… E gjithë kjo mund t'i japë nuanca të reja vaktit.

Nenexhik i freskët në marule

Në kuzhinën tradicionale turke, nenexhiku në sallatë është mjaft i zakonshëm. Pra, këtu nuk ka shumë mençuri - copëtoni disa gjethe menteje të freskët në marule dhe rregulloni si zakonisht.

Akullore me vanilje

Në Turqi, ëmbëlsirat janë një pjesë shumë e rëndësishme e kuzhinës dhe pothuajse të gjithë përmbajnë akullore me vanilje. Qoftë hallva, një sallatë e butë me kungull apo fruta, vanilja shkon me gjithçka.

Salcë me shegë

Dhe lëngu, apo salca e shegës në ëmbëlsirë është një ndryshim interesant. Por përdoret edhe në sallata, marinada, por edhe si salcë mishi.

Извор:  0
Објавена на 12.05.2022 06:39:12