VMRO-DPMNE: Pushteti i mbron fajtorët për lëshimet të cilat sollën deri në aksidentin me autobus

Shkup, 29 nëntor 2021

Është turp që për LSDM-në dhe qeverinë nuk është fajtor korrupsioni i institucioneve në rastin me aksidentit fatal, por të vdekurit që nuk e kanë parë korrupsionin.

Koordinatori kombëtar për menaxhim kufitar të vendosur nga LSDM-ja, Vladimir Pivovarov, i cili është përgjegjës edhe për faktin se autobusi i “Besa Trans”-it ka kaluar 135 herë kufirin pa leje për transport ndërkombëtar, nuk gjen faj në vetvete, për punën që nuk e ka bërë. bën, dhe për të cilën është paguar nga qytetarët, por pasagjerëve që nuk kanë kërkuar licencën për transport ndërkombëtar për inspektim.

Deklarata e Pivovarov është skandal dhe mbulimi i të metave dhe paaftësisë së tij, duke fajësuar të vdekurit.

Pse Pivovarov, Zaev, Spasovski, Boçvarski, Iseni dhe të tjerë marrin rrogë nga shteti, nëse qytetarët janë ata që duhet të kryejnë kontrolle?

Është e dukshme se pushteti mbron autorët e gabimeve që çuan në vdekjen e 45 personave, Pivovarov ia hedh fajin, Spasovski hesht, kushëriri i Ahmetit, Huseini mbron pronarin e “Besa trans”-it.

Autobusi i “Besa Trans” ka kaluar 135 herë kufirin pa leje për transport ndërkombëtar. Kush e lejoi këtë autobus të qarkullojë kaq gjatë dhe të kalojë pa u ndëshkuar një sërë institucionesh dhe kontrolle të mundshme të MPB-së dhe Drejtorisë doganore?

Kush dhe pse e mbron Besa trans?

Krahas numrit të madh të kontradiktave, ekziston një dilemë tjetër, nëse drejtori i Inspektoratit të Transportit Rufat Huseini, i cili i plotëson kushtet ligjore për pension që nga marsi i këtij viti, nuk ka dalë në pension për të lejuar transportin e paligjshëm të kompanive?

Rufat Huseini ka ditë që pret të hyjë në Besa Trans dhe për këtë fillimisht kërkon arsyetime të ndryshme që të mos ia hapin dhe nëse nuk ia hapin do të kërkojë ndihmën e policisë.

Është e qartë se Besa trans është e mbrojtur nga kreu i pushtetit.

Pushteti duhet të përgjigjet nëse dhe sa herë zyrtarët e MPB-së nga terreni që kanë bërë punën e tyre dhe nuk supozojnë se pas Besa Transit qëndron lidershipi shtetëror i kanë shkruar shënime Inspektoratit për mangësitë e autobusëve të tyre, por Inspektorati nuk ka reaguar dhe asgjë nuk është ndërmarrë?!

A është më i rëndësishëm koalicioni LSDM-BDI nga jeta e qytetarëve?

Qendra për komunikime e VMRO-DPMNE-së

Извор:  0
Објавена на 29.11.2021 11:50:34