Нова тужба за Алек Болдвин: Избра да игра руски рулет со оружјето!

Актерот Алек Болдвин, кој ненамерно ja уби директорката на фотографија при снимање филм, играл „руски рулет“ ракувајќи со оружје без да ги следи безбедносните правила утврдени во филмската индустрија. Ова се наведува во тужбата поднесена против него во Лос Анџелес.Мами Мичел, помошник-режисер на филмот „Rust”, на којшто беше убиена Халина Хачинс, е вториот член од тимот на филмот кој поднесе тужба против Болдвин и продуцентите. Мичел, која повикала брза помош веднаш по несреќата, изјавила дека страда од емоционален шок и други проблеми.

– Настаните што доведоа до истрелот на г-н Болдвин не се резултат на едноставно невнимание, изјави адвокатката на Мичел пред новинарите во Лос Анџелес.

– Напротив, мислиме дека г-н Болдвин избрал да игра руски рулет ракувајќи со оружјето, без да го провери, рече таа.

Тужителите сметаат дека неговото однесување и она на продуцентите на „Rust“ било опасно

Извор:  МИА
Објавена на 18.11.2021 11:41:58