Shpërbëhet Qeveria japoneze

Tokio, 4 tetor 2021 (MIA) – Kryeministri japonez në largim Joshihide Suga e ka shpërndarë Kabinetin e tij para votimit në Fumi Kishida për kryeministër të ri në Japoni.

Pritet që Kishida, i cili është ish-ministër i Punëve të Jashtme, të marrë lehtë konfirmim në Parlament, në të cilin shumica ka koalicion të kryesuar nga Partia Liberal-Demokratike (PLD).

Kishida (64) planifikon ta prezantojë qeverinë e tij pas votimit.

PLD-ja konservative në Japoni me dekada qeveris pa ndërprerje.

Kryeministri i ri di ta kryesojë partinë në zgjedhjet për Dhomën e poshtme të fuqishme të parlamentit në nëntor.

Rejtingu i partisë ka rënë gjatë periudhë së Sugës, i cili dha dorëheqje kryesisht për shkak të menaxhimit me kovid-krizën dhe vendimin e tij jopopullor që të mbahen Lojërat Olimpike në Tokio. mb/

Извор:  0
Објавена на 04.10.2021 08:08:24