,,Nike" и ,,Swarovski” дизајнираа нов модел на патики

Спортскиот бренд „Nike“ и компанијата „Swarovski“, која е позната по својот накит од кристали, повторно ги здружија силите.Имено, двете компании претставија нов модел патики, за жени – „Polar blue Nike & Swarovski Air Max 97“. Ова е нивна трета соработка. Претходно, тие ги имаа и патиките „Silver Bullet Air Max 97“ од 2017 и „Metallic Gold“ од 2018 година.
Најновиот луксузен модел се заснова на патиките „Air Max “ од 1997 година.

Она што го прави посебен, се кристалите Сваровски поставени во брановидни линии со различна дебелина, а меѓу нив има класичен мрежен сивкаст материјал карактеристичен за пролетните патики на „Nike“. Внатрешноста на патиката е црна, како и јазичето, но буквите се бели.

Цената за еден пар од овие паткии изнесува 400 долари.

Извор:  МИА
Објавена на 07.04.2021 13:37:08