Доли Партон донира милион долари за развој на вакцина за корона вирус

Кантри-пејачката Доли Партон донира милион долари за развој на експерименталната вакцина на американската „Модерн фондација“.Организацијата стои во извештаите за ефикасноста на вакцините, заедно со името на Националниот институт за инфективни болести на САД и Универзитетот Амери.

Пејачката исто така ги повика своите обожаватели да донираат средства за развој на новата вакцина. Ова е втора успешна вакцина против коронавирусот и нејзиното производство може да започне уште во декември.

Извор:  МИА
Објавена на 18.11.2020 10:59:46